Üniversitemize Dikey Geçiş Ek Kontenjan ile Yerleşen Adayların Dikkatine
01 Kasım 2021 Pazartesi

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemize Dikey Geçiş Sınavı ek kontenjan ile yerleşen öğrencilerin e-devlet üzerinden elektronik kayıt işlemleri 02 - 03 Kasım 2021 (23.59) tarihleri arasında, e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden yapılacaktır. Öğrenciler e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini tamamlayabileceklerdir. Bu süre içerisinde e-devlet üzerinden kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar e-devlet üzerinden kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktıyı alıp 08 Kasım 2021 mesai bitimine kadar kayıtlı oldukları birimin öğrenci işlerine teslim edeceklerdir.

E devlet üzerinden kayıt yaptıramayan adaylar Üniversitemize şahsen gelerek 02 - 05 Kasım 2021 tarihleri arasında ekli dosyada belirtilen şekilde kayıt yaptıracaklardır.

Öğrencilerin intibaklarının yapılabilmesi için transkript ve onaylı ders içeriklerini (Öğrencinin, okuduğu üniversitenin internet adresindeki Bilgi Paketindeki bu bilgilerin güncel olduğunu dilekçe ile beyan etmesi halinde bu belgeler istenmez) kayıt hakkı kazandıkları birimlere şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.  Öğrenciler intibaklarını takip ederek intibakları tamamlandıktan sonra danışmanları ile birlikte derssecme.bilecik.edu.tr adresinden ders seçme işlemlerini yapabileceklerdir.

Şehit eş ve çocukları ve Gazi ile eş ve çocuklarından Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı veya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerinden temin edecekleri hak sahiplik belgesini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim etmeleri halinde öğrenim süreleri boyunca katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacaktır.

Sağlık Kurulu Raporları hakkında yönetmelik uyarınca engelli olduğuna dair Sağlık Kurulu Raporunu Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına  sunan öğrencilerin ödemesi gereken öğrenim ücreti tutarlarında program süresi ve kayıtlı olunan program sayısı sınırlaması olmaksızın engellilik oranı kadar indirim yapılır. Bu kapsamda birinci öğretim öğrencilerinden de program süresi ve kayıtlı olunan program sayısı sınırlaması olmaksızın katkı payı ücreti alınmaz.