FAIL (the browser should render some flash content, not this).

 
 
 

Programın Amacı
Gıda teknolojisi programının amacı, gıdaların değerlendirilmesi ve korunması alanında çalışacak elemanları yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Gıda teknolojisi programında matematik, fizik, kimya, botanik, meteoroloji, teknik resim, genel mikrobiyoloji, statik ve mukavemet, gıda işleme mühendisliği, beslenme ilkeleri, gıda kimyası ve biyokimyası, gıda mikrobiyolojisi, işletme hijyeni ve sanitasyon, et ve balık işleme gibi dersler okutulmaktadır.

Gereken Nitelikler
Gıda teknolojisi alanında çalışmak isteyen kimselerin normalin üzerinde bir genel akademik yeteneğe sahip, biyolojiye ve kimyaya ilgili ve bu alanda başarılı olmaları beklenir.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Gıda teknolojisi programını bitirenlere “Tekniker” unvanı verilir. Gıda teknolojisi alanında yetişen bir tekniker, her türlü bitkisel ve hayvansal gıdaların besin değerlerini kaybetmeden üretilmesi ve saklanması, besin değerlerini belirlemede kullanılacak ölçütlerin saptanması gibi konularda araştırmalar yapar; bu konularda üreticileri ve halkı aydınlatır.

Çalışma Alanları

Gıda teknolojisi alanında yetişen Teknikerler Tariş, Süt Endüstrisi Kurumu gibi kamu kuruluşlarında ve özel sektöre bağlı gıda endüstrisinde çalışabilirler veya kendileri özel işyeri açabilirler.




Dökümanlar

Tüm Dosyalar
İndir



 
En Son Eklenen Dosya
İndir




Haberler

Güncel Haberler


22.12 MEY alkollü içecekler gezisi düzenlenmiştir.Devamı..

Üretimde Kalite Kontrol Bölümü Ögretim Görevlisi Ceyda Pak Hocamıza Gecirdigi Kazadan Dolayı Acil Sifalar Dileriz...


Hava Durumu

 
 
 
Anasayfa       |       Dersler       |       Labaratuvarlar       |      Gıda Kulübü      |       Tema Bilecik       |      Ders Anketleri     |       İletişim

Gıda Teknolojisi  © 2009  Tüm Hakları Saklıdır l  NaSrOk DesigN