Meslek Yüksekokulumuzun Gıda Bölümü, 2017 yılı Ramazan ayında geleneksel lezzetlerin yaşatılması adına önemli faaliyetlerde yer aldı. Bilecik Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinliklerde; Osmanlı ve Selçuklu dönemlerine ait şerbetler ve yine Gıda Bölümümüz tarafından geliştirilen Bilecik Helvası halkın beğenisine sunuldu. Geleneksel lezzetlerin hazırlanması ve dağıtımı öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirildi.

Yaptıkları şerbet hakkında bilgi veren Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Gıda Bölümü Öğrenim Görevlisi Mesut Kaplan, Osmanlı şerbetinin çok eski tarihlere dayandığını belirterek, “Selçuklular döneminde, belki daha da eskisinde şerbetin ikram edildiği, şerbetin içildiği biliniyor. Bu tarihsel gelişimi açısından çeşitli bilişimler ve bölgedeki yetişen ürünlere bağlı olarak bileşimi zaman zaman değişmiş bu yüzden 200’e yakın şerbet çeşidi olduğunu biliyoruz. Biz yapmış olduğumuz çalışmalarda 50'den fazla bileşimi denedik ve bu bileşimlerden 8 tanesini bölgemize uygun olarak tespit ettik. Bilecik Belediyesiyle beraber ortaklaşa çalışarak tescil ve markalama işlemlerine başladık. Dedi. Kaplan ayrıca Ramazan ayı boyunca Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen Osmanlı Çınaraltı Helva Sohbetleri’nde halka ikram edilen helvaların MYO Gıda Bölümü tarafından geliştirildiğini, hazırlanması ve dağıtımının da öğrencilerimiz tarafından yapıldığını ifade etti.