Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Üniversitemizden Uluslararası Bir Başarı Daha
28 Eylül 2023 Perşembe
Üniversitemizden Uluslararası Bir Başarı Daha

Üniversitemiz tarihinde ilk kez dünya üniversiteleri sıralamasına adını yazdırdı. Dünya çapındaki üniversiteleri derecelendiren en önemli yayınlardan biri olan Times Higher Education (THE) dergisinin 27 Eylül Çarşamba günü yayımladığı THE 2024 Dünya Üniversiteleri Sıralamasında yer aldı.

THE Dünya Üniversiteleri Sıralamasına dahil olmak için kurumların karşılaması gereken üç temel kriter olan; son beş yıllık bir süreçte 1000 adet akademik yayın üretmek, lisans seviyesinde eğitim vermek ve yaşam bilimleri, mühendislik, fiziksel bilimler gibi çeşitli alanlarda çalışmalar yapmak gibi şartları sağlayan Üniversitemiz, ilk başvurusunu 2022 yılında gerçekleştirmiş olup THE 2023 Yılı Dünya Üniversiteleri Sıralamasında raportör statüsünde yer aldı. Üniversitemizin hızla artan akademik yayın sayıları ve yayın çeşitliliği sayesinde, bu sene gerçekleştirdiği başvuru olumlu olarak sonuçlanarak THE 2024 Yılı Dünya Üniversiteleri Sıralamasında yerini aldı.

Üniversitelerin 5 alandaki 18 kategoriye göre değerlendirildiği ve öğretim elemanı ile öğrenci sayılarının oranları, araştırma gelirleri, araştırma üretkenliği, atıf etkisi, araştırma etkisi, uluslararası öğrenci oranları, uluslararası iş birlikleri ve endüstriyel gelirler gibi farklı ölçütlerin baz alındığı Genel Dünya Sıralamasında 1501+’da yer aldı. Üniversitemiz, Türkiye’deki üniversiteler sıralamasında başvurusu kabul edilen 75 üniversite arasında 36. sırada yer alarak bir ilke imza attı.

Konuyla alakalı değerlendirmede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Şükrü Beydemir, bunun henüz bir başlangıç olduğunu ve üniversitemizin artan çalışma ivmesiyle çok daha üst sıralara yükseleceğine gönülden inandığını belirterek bu başarıda katkısı olan Üniversitemizin tüm personellerini tebrik etti.

...