Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
Akademisyenlerimizin Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenecek
13 Nisan 2023 Perşembe

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji ABD öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Damla Gül FINDIK’nun yürütücü olduğu Doç.Dr. Erhan ŞAHİN ve Dr.Öğr.Üyesi Gürkan Güneri’nin araştırmacı olduğu “Tübüler Adenom, Tübülovillöz Adenom Ve Adenokarsinom Tipi Kolon Tümörlerinde Epiplakin Ekspresyonunun İmmünohistokimyasal Olarak Değerlendirilmesi“ konusundaki 123S035 no’lu projelerinin TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmesi uygun görülmüştür. Projede, kolon kanserinde epiplakin ekspresyon paterni kolon adenomaları ve normal doku ile immünohistokimyasal olarak karşılaştırılarak analiz edilecektir. Ayrıca epiplakinin proliferasyon indeksi ile korelasyonunun araştırılacağı projenin 2024 yılında tamamlanması planlanmaktadır. Çalışmadan elde edilecek bulguların nitelikli bilimsel yayına dönüştürülerek uluslararası literatüre katkı sağlanması ve yeni çalışmalara temel oluşturması hedeflenmektedir. Proje çıktılarının ülkemizin ve üniversitemizin bilimsel gelişimine katkı sağlaması ve uluslararası literatüre kazandırılması hedeflenmektedir.

Hocalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.