Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
TEKNOFEST 2024’te Biz De Varız
12 Aralık 2023 Salı
TEKNOFEST 2024’te Biz De Varız

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay, teknoloji festivali olan ve Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan TEKNOFEST için akademik paydaşlık başvurumuz olumlu sonuçlandı.

Fuar etkinlik alanları, uçuş gösterileri, seminerler ve aktiviteler ile toplumun her kesiminin Milli Teknoloji Hamlesine olan ilgisinin artırılmasının hedeflendiği TEKNOFEST’te; her yıl farklı yarışma başlıkları açılarak ilan edilen teknoloji yarışmaları, ülkemizin önde gelen kurumları tarafından yürütülmektedir.

Düzenlendiği ilk tarih olan 2018'den bugüne yaklaşık 10 milyon ziyaretçiyi ağırlayan TEKNOFEST; Türkiye teknoloji ekosisteminin büyümesine katkıda bulunmayı ve genç nesilleri bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Konuya İlişkin bir değerlendirmede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Şükrü Beydemir, “Üniversitemizin, TEKNOFEST’e akademik paydaş olarak katkı sağlayacak olmasından memnuniyet duyuyorum. Yarışmalara olan katılımı arttırmak ve öğrencilerimize festivalin her alanında katkı sağlayabilmek adına çeşitli destekler sunarak yoğun gayret göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

...